En digital valstuga inför valet 2018

Jag kandiderar till riksdagen år 2018. Idag är jag riksdagsledamot och arbetar i ett utskott med att utveckla grön hållbar infrastrukturpolitik. Jag är Trafiktalesperson för Liberalerna och sitter i Trafikutskottet. Oavsett utskottsarbete i riksdagen – mitt engagemang för mänskliga rättigheter och demokrati har alltid påverkat mitt uppdrag. Det behövs medmänsklighet och humanism.

Här kan du ladda ner foldrar om mig:
Nina A5 web svenska
Nina A5 web finska

Nina-lundstom-liberalerna-valstuga-2018-sundbyberg-frihet   Nina-lundstrom-liberalerna-valstuga-2018-sundbyberg-frihet

Demokrati är grunden för frihet. Frihet betyder att kunna välja – att få rösta. Tolerans, solidaritet och öppenhet är viktiga för att värna friheten. Humanitet och medmänsklighet är centralt för mig.

nina-lundstrom-valsedel-1   nina-lundstrom-valsedel-sthlm-stad-och-lan
Den första riksvalsedelen gör att man kan rösta på mig i hela Sverige eller om man är bosatt i utlandet men har rösträtt (nummer 0003 14949). Den andra är valsedel för Stockholms kommun och län (nummer 0003 14391).

Friheten ska gälla både kvinnor och män. Frihet är att människor kan få nya chanser i livet. Frihet är att själv identifiera vem man är. Älska vem man vill.

Frihet och feminism hänger samman. Feminism handlar om kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter. Feminism handlar om lika rättigheter i Sverige och i världen. Frihet att bestämma över sin kropp och sexualitet.

Frihet innebär också att kunna göra viktiga val i livet. Det sociala ansvaret är viktigt – friheten måste gälla alla. Kunskap och bildning ger människor verktygen för vissa val. Att starta ett företag, flytta till en ny ort eller nytt land, byta yrke.

Nina-Lundstrom-liberal-riksdag-politik-cykelEtt hållbart samhälle handlar om många olika val. En del cyklar för att bidra till ett bättre klimat. Även om möjligheten att kunna sätta sig på en cykel och cykla till jobbet i högsta grad också är roligt och hälsosamt.

Som en del av min digitala valkampanj avstår jag från mycket tryckt material. Det jag har valt att använda är affischer, med en QR-kod som leder till mer information om mig.

 

 

Framtidstro är motsatsen till pessimism. Att känna framtidstro och hopp är en stark kraft för att lösa utmaningar. Jag tror inte på alarmistiska teser. Ja, vi ska ta vissa frågor på stort allvar men också se möjligheter till lösningar. Världen har blivit bättre. Det politiska engagemanget handlar om att visa vägen och inge hopp. Sverige ska bli mer hållbart, tillgängligt och jämställt.

cropped-nina-lundstrom-liberal-riksdag-politik-2.jpg
Stora utmaningar kan handla om många frågor som klimatförändringar, naturkatastrofer, fattigdom, social misär, krig och människor på flykt. Men utmaningar är till för att lösas. Människan förmåga att använda ny kunskap och skapa nya innovationer kommer att bidra till lösningar. Jag vill fortsätta bidra i politiken. Den värld vi lämnar efter oss ska vara bättre än den vi ärvde. Jag står upp för värderingar även när det blåser motvind. Mina initiativ kan man följa på riksdagens hemsida. 

Ta reda på vilka partier i riksdags-, kommun- och landstingsvalen 2018 som har samma åsikter som dig med SVT:s valkompass
Valmyndigheten har mer information för t.ex bosatta i utlandet.

Följ mig på resan mot valet!

Nina-lundstrom-liberalerna-riksdagen-sundbybergqr-kod-nina-lundstrom-facebook.sida

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: