Om mig

Nina-lundstrom-politik-liberalerna-personvalkampanj

Bloggen innehåller mina åsikter i en rad frågor. Jag är f.d. riksdagsledamot för Liberalerna.

Varför politik?
Jag arbetar för att öka människors frihet. Jag tror på att frihet och socialt ansvar går att förena. Jämställdhet är centralt. Mänskliga rättigheter är grunden för ett samhälle som präglas av frihet.

Grön liberal och feminist
Jag cyklar både hemma i Sverige samt utomlands om jag får chansen. Men gillar även att arbetspendla med cykel. Cykeltävlingar som Tour de France och Giro d’Italia är intressant att följa! Tour de France är sommarens TV-höjdpunkt. Men jag följer även OS, EM och VM. Jag ser gärna idrottstävlingar på TV. Jag försöker bidra i kampen mot doping då den förstör för idrottare och idrott. Jag är aktiv i klubbstyrelsen för anrika Sundbybergs IK.

Uppdrag
Jag har verkat i riksdagen 2002-2006, 2010-2014 och från 2016. Jag har verkat som Liberalernas gruppledare i Trafikutskottet och varit trafikpolitisk talesperson. Innan riksdagen har jag arbetat heltid i olika företag. Därutöver verkat som kommunalråd/gruppledare och varit verksam i flera bolags- och fondstyrelser och regionala uppdrag i Stockholms län. Mitt specialområde har under många år varit bostadsfrågor och hyresmarknaden. Jag har ett lokalt, regionalt och riksperspektiv på bostadsfrågor. Jag ser både individens (bostadskonsumentens/hyresgästens) och marknadens perspektiv.

Mina politiska uppdrag och kontaktuppgifter finns på riksdagens hemsida.

Bakgrund
Jag är filosofie magister och har i huvudsak arbetat i privat sektor med produkt- och affärsutveckling fram till jag kom in i riksdagen. Arbetet i Kulturfonden för Sverige Finland är ett mycket givande uppdrag. Jag är född i Finland och är därmed flerspråkig. Jag är en av riksdagens ledamöter som är född i ett annat land. Min familj består av make och barn och deras respektive och stor släkt.

Min fritid
Cykling förstås! Men jag gillar även att vistas vid havet, i skog och mark och odlar grönsaker. Bastubad är ett stort nöje. Jag är mycket intresserad av mat och anser att det är viktigt att veta vad maten innehåller.

Jag finns på Facebook och Twitter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: