Om mig

Bloggen innehåller mina åsikter i en rad frågor.Jag är riksdagsledamot för Liberalerna igen sedan augusti 2016 efter att ha lämnar riksdagen på grund av valresultatet 2014. Jag är Liberalernas gruppledare i Trafikutskottet och trafikpolitisk talesperson.

Jag har arbetat i riksdagen 2002-2006, 2010-2014 och from 2016. Under åren utanför riksdagen har jag arbetet heltid i företag ( fram till 2002). Därutöver verkat som kommunalråd/gruppledare och varit verksam i flera bolags-och fondstyrelser och regionala uppdrag i Stockholms län. Mitt specialområde har under många år varit bostadsfrågor och hyresmarknaden. Jag har ett lokalt, regionalt och riksperspektiv på bostadsfrågor. Jag ser både individens ( bostadskonsumentens/hyresgästens) och marknadens perspektiv.

Varför politik? Jag arbetar för att det arv vi lämnar efter oss i varje generation är bättre än den vi ärvde. Var och en av oss kan ta ansvar genom att fundera på det avtryck man lämnar. Därför är jag grön liberal och feminist. Jag tror på att frihet och socialt ansvar går att förena.

Jag verkar idag utöver riksdagsuppdraget i fondstyrelser och i styrelsen för anrika Sundbybergs IK ( utöver riksdagsuppdraget.) Jag är filosofie magister och har arbetat i huvudsak i privat sektor med produkt-och affärsutveckling fram till jag kom in i riksdagen första gången. Familjen består av make och barn med respektive och en stor släkt utspridd i världen.

Jag är född i Finland och är därmed flerspråkig. Jag är en av riksdagens ledamöter i riksdagen som är född i ett annat land. Arbetet i Kulturfonden Sverige Finland är ett mycket givande uppdrag.

Fritid: fritiden är knapp men jag cyklar både hemma i Sverige samt utomlands om jag får chansen. Men gillar även att arbetspendla med cykel. Gillar att vistas vid havet, i skog och mark och odlar grönsaker.  Bastubad är ett stort nöje. Jag är mycket intresserad mat. Att veta vad mat innehåller är viktigt.

Cykeltävlingar som Tour de France och Giro d´Italia är intressant att följa! Tour de France är sommarens TV höjdpunkt. Men följder även OS , EM och VM.  Ser gärna idrottstävlingar på TV. Jag försöker bidra i kampen mot doping. Doping förstör för idrottare och idrott.Jag finns på Facebook och Twitter.

Mina politiska uppdrag och kontaktuppgifter finns på riksdagens hemsida.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: