Sundbybergs nya Mittenstyre rivstartar

Kommunfullmäktige har nu fattat alla beslut. De nya ledamöterna är valda till kommunstyrelse, nämnder och bolag samt alla andra uppdrag. Mittenstyrets budget har även beslutats. Från och med den 1 januari 2019 börjar de nya ledamöterna sitt arbete för att genomdriva den politik som partierna har förhandlat fram. Jag kommer att verka som styrelseordförande i Sundbybergs fastighetsbolag samt i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Det ska bli spännande att bidra i utvecklingen av bostadspolitik på hemmaplan.

Mittensstyret bestående av Liberalerna, Centerpartiet och Socialdemokraterna väljer att trots ansträngt ekonomiskt läge värna skolan, förskolan och äldreomsorgen. År 2018 kommer att gå med underskott med 23 mkr och det blågröna styret lämnar därmed ett ekonomiskt underskott som det nya styret måste hantera. Jag tycker det var överraskande – och ett beklagligt resultat.

Nina-lundstrom-kommunfullmaktige-sundbyberg

Sundbyberg kommer möta utmaningar kommande år. En kommun som växer snabbt drabbas av växtvärk och det statliga inkomst- och kostnadsutjämningssystemet kommer påverka Sundbyberg mycket negativt sett till de ekonomiska förutsättningarna. Men det finns även lokala faktorer som måste hanteras.

Mittenstyrets budget inger dock hopp. Barn och äldre ska värnas. Hållbarhetsfrågor har hög prioritet. Det är fokus på att fortsätta utveckla staden i hållbar riktning. Ekonomin måste förbättras. Skolorna och förskolor ska ge barnen en bra start i livet. De äldre ska kunna vara trygga i Sundbyberg. Dessutom ska bostadsutvecklingen präglas av både innovationer, socialt ansvar och hållbar utveckling.

Jag ser fram emot år 2019!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: