Utmaningar väntar och politiker måste ha koll på pengarna

Sundbyberg håller på att skifta styre till ett Mittenstyre. I december fattas beslut om budget och skiftet i kommunstyrelse, nämnder och bolag sker i januari.
 
Jag tänker personligen bidra till mer öppenhet och delaktighet. Jag tänker dela med mig av erfarenheter och kunskap om vad som pågår här på bloggen. Hur tänker man som politiker? Vilka utmaningar finns att hantera? Vilka framgångar kan jag glädjas åt?
 
Min syn på skattepengar är att politiker använder skattebetalarnas pengar och politiker måste ha koll på hur pengar används. Varje krona behövs i medborgarnas egna plånböcker men genom skatten som medborgarna betalar ordnas förskolor, skolor, äldreomsorg, fritidsverksamhet, snöröjning med mera.
 
Under åren i riksdagen har jag varit engagerad i att öka genomskinligheten – transparensen – i hur pengar används i respektive utskott där jag varit verksam. Har budgeten använts till det som politiken bestämt? Hur ser ekonomin ut? Det är en del av demokratin att även medborgarna ska kunna ta del av vilka satsningar politiker gör och vad dessa kostar. Genomför politiker det som man har utlovat?
 
Jag har de senaste veckorna blivit allt mer bekymrad. Sundbybergs stads ekonomiska situation kommer bli en stor utmaning. Staden har ekonomisk växtvärk.
 
Mittenstyret måste ta itu med en ekonomisk utveckling som inte är hållbar. Det måste vara tydligt att barn och äldre värnas. Skolan och förskolan är en satsning på vår framtid. De äldre måste få en trygg ålderdom.
 
Steg ett för det nya styret måste vara att få en tydlig transparent ekonomisk plan som dessutom är i balans. Allt tyder på att ekonomin står inför enorma utmaningar de kommande tre åren.
 
Ordning och reda. Det handlar om att visa medborgarna – skattebetalarna – respekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: