Mittenstyre i Sundbyberg

Sundbyberg kommer styras av ett mittenstyre bestående av  L, C och S. Styret presenterades i det historiska landmärket Vattentornet.

När jag var aktiv i kommunpolitiken i Sundbyberg för drygt 10 år sedan hade jag många ambitioner gällande stadsutveckling. Det skulle vara lättare att tas sig fram. Gående och cyklister var prioriterade. Stadsmiljön var viktig. Värna gröna kilar och parker i staden där det byggs mest i Sverige. Vissa byggnader skulle också lyftas fram, värnas och utvecklas. Vattentornet var ett sådant landmärke. Det var stängt för allmänheten och oron för dess framtid var stor.

Att idag kunna fika i Vattentornet och se tornet upplyst om kvällarna är så roligt. Kommunpolitik är till skillnad från rikspolitik väldigt konkret. Jag hoppas det nya styret kommer göra många konkreta avtryck i livsmiljön.

På kommunnivå är det betydligt lättare att diskutera olika lösningar för hur en kommun ska styras. Samarbetsklimatet spelar stor roll.

Det är viktigt att arbeta för att förverkliga de politiska löften som presenterats i valet.  Det gör Liberalerna i Sundbyberg.

Sundbyberg kommer genomgå många förändringar kommande år. Sveriges mest tätbebyggda stad fortsätter att utvecklas. Järnvägen ska grävas ner och det ska planeras nya bostadsområden kring E18. Satsningen på Sundbyberg som kunskapsstad är central.

Grön stadsutveckling, med livsmiljön i fokus, kommer vara viktigt. Social hållbarhet måste utvecklas. Det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren kommer få en ny aktiv roll i stadens utveckling.

Men framför allt ska Sundbyberg fortsätta sin utveckling som en stad man trivs att bo i, verka i och besöka. En modern, innovativ och spännande stad.

Det är viktigt att hitta nya sätt att engagera medborgarna.

Fortsättning följer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: