En oberoende Hyreskommission

En oberoende Hyreskommission har tillsatts av Hyresgästernas Riksförbund med ledamöter från politik, bostadsbolag /näringsliv och akademi. Varför? Det finns behov av en översyn och behov av reformer. Uppdraget beskrivs i DN.

Min egen erfarenhet kommer från att ha verkat i olika roller under många år. I bostadsbolagsbolagsstyrelser,  i riksdagens Bostadsutskott/Civilutskott och varit aktiv i kommunförbundet i Stockholms län. Jag varit beslutsfattare på kommunal nivå i bl.a. kommunstyrelser och stadsbyggnadsnämnder. Därtill varit ledamot i offentliga utredningar. Med mera.

Att arbeta med hyres-och bostadsmarknaden lokalt, regionalt och på riksnivå har gett många perspektiv. Jag har besökt många europeiska organisationer och diskuterat reformer ur ett eu -perspektiv. Det är viktigt att förhålla sig till både  individperspektivet- d.v.s. hyresgästens situation och hyresvärdens/byggsektorns. Den svenska hyresmarknaden är unik på många sätt. Lagstiftningen är komplicerad.

Hyreskommissionen består av en sammansättning av personer med mycket bred kompetens och ordförande är f.d. bostadsministern Stefan Attefall. Min förhoppning är att kommissionen ska bidra till nya förslag och lösningar. Personligen hoppas jag dessutom på förslag som kan vinna stöd. Hyresmarknaden har debatterats i decennier men reformer är svåra att genomföra. Det är spännande med en ny ansats som inte prövats tidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: