Frihet, framtidstro och feminism

Tre ord som sammanfattar mitt engagemang är frihet, framtidstro och feminism.

Frihet betyder att kunna välja. Starta ett företag, flytta till en ny ort eller nytt land, byta yrke eller att kunna sätta sig på en cykel och cykla till jobbet. Friheten ska gälla både kvinnor och män. Frihet är att människor kan få nya chanser i livet. Frihet är att själv identifiera vem man är. Det sociala ansvaret är viktigt – friheten måste gälla alla.

Feminism handlar om kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter. Feminism handlar om lika rättigheter i Sverige och i världen.

Framtidstro är motsatsen till pessimism. Att känna framtidstro och hopp är en stark kraft för att lösa utmaningar. Jag tror inte på alarmistiska teser. Ja, vi ska ta vissa frågor på stort allvar men också se möjligheter till lösningar. Världen har blivit bättre. Det politiska engagemanget handlar om att visa vägen och inge hopp. Sverige ska bli mer hållbart, tillgängligt och jämställt.

Stora utmaningar kan handla om många frågor som klimatförändringar, naturkatastrofer, fattigdom, social misär, krig och människor på flykt. Men utmaningar är till för att lösas. Människan förmåga att använda ny kunskap och skapa nya innovationer kommer att bidra till lösningar. Jag vill fortsätta bidra i politiken. Den värld vi lämnar efter oss ska vara bättre än den vi ärvde.

Jag kandiderar till riksdagen år 2018. Idag är jag riksdagsledamot och arbetar med att utveckla grön hållbar infrastrukturpolitik. Jag är Trafiktalesperson för Liberalerna och sitter i Trafikutskottet. Som riksdagsledamot är jag engagerad i många frågor och mina initiativ kan man följa på riksdagens hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: