Därför kandiderar jag till riksdagen 2018

” –Du jobbar nu med infrastruktur, posten, bredband, cykling, miljö etc. – hur hänger det ihop med din slogan om frihet och socialt ansvar? ”

Den frågan får jag ofta när jag säger att frihet och socialt ansvar är viktigt. Jag arbetar i riksdagen med att utveckla grön infrastrukturpolitik. Cykelstråk, nya spår, bättre vägar, miljöanpassat flyg, elbilar/bussar , post i tid och bredband till alla. Allt detta handlar om vilket samhälle vi vill se. Var ska man kunna bo? Var kan man driva ett företag? Hur värnar vi miljöfrågorna? Jämställdheten?

Ska hela Stockholms län utvecklas? Ska hela Sverige leva? Dåliga kommunikationer påverkar valfriheten. Att inte veta om tågen rullar eller om cykelstråket når ända fram minskar valfriheten. Vilka kan bo på t.ex. landsbygden om kommunikationer inte fungerar?

Frihet betyder att kunna välja. Det kan vara att starta ett företag, flytta till en ny ort, byta yrke eller att kunna sätta sig på en cykel och cykla till jobbet. Det sociala ansvaret handlar om att det finns en tillväxt som skapar resurser. Tillväxt behövs för att vi ska ha möjlighet att satsa på barn, äldre och insatser för funktionsnedsatta som behöver stöd.

Men jag vill också att samhället byggs med miljön i fokus. Att det arv vi lämnar efter oss är bättre än de vi ärvde. Vi har en (1) jordglob och våra fotavtryck under vår livstid påverkar vårt jordklot.

Jag är optimist. Framtidstro, tekniksprång, innovationer och forskning kommer att skapa nya möjligheter. Politiska beslut ska underlätta för individer att kunna bidra. Ett cykelstråk från bostaden till jobbet eller skolan spelar därför roll. Bra kommunikationer är förutsättningen för fler bostäder och nya jobb.

Jag vill bidra med lösningar på hur samhället ska bli mer hållbart, tillgängligt och jämställt.

Den värld vi lämnar efter oss ska vara bättre och mer hållbar och jämställd än den vi ärvde. Frihet och socialt ansvar går att förena.

Och jag vill bidra.

Därför kandiderar jag till riksdagen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: