Varje äldre är unik

Hur vill du bo? Den frågan är aktuell hela livet från det första egna hemmet till det hem eller boende som blir det sista. Trots att det verkar så självklart så saknas det valmöjlighet genom hela livet. Det saknas också boendealternativ för dem som på ålderns höst vill flytta till ett boende med en speciell inriktning eller gemenskap.

Därför är det extra glädjande med de boenden som i dagsläget utvecklar språklig och kulturell profil eller boende för specifikt hbtq personer som personer som önskar den gemenskapen kan söka sig till. På Stockholmsbloggen beskrivs ett seniorboende på Gärdet dit många just nu ställer sig i kö. Utbudet och valmöjligheten är dock fortfarande på det stora hela mycket begränsat.

Och när det finns ett boende i en kommun som man vill flytta till- får man flytta till boendet? Det finns många vittnesmål om att det är svårt och komplicerat. Även för att flytta närmare sina anhöriga.

Det finns många utmaningar kvar att lösa så att valfriheten gäller hela livet.

Alla människor har rätt att leva sitt liv hela livet. Och många av oss vill kunna göra viktiga val innan eventuell ohälsa drabbar en.

Varje äldre är unik.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: