Cykling, TdF och selfies

Årets bästa tävling i cykling är igång sen 5 juli. Tour de France började denna gång i England.

Med ett enormt publikhav etapp efter etapp.

Cykling är en stor sport. Även publikmässigt. Jag hoppas att cyklingen väcker allt mer intresse även på hemmaplan. Det är betydligt lättare numera att väcka intresse för att diskutera cykling och antalet cyklister ökar i snabb takt. Det kan göra det lättare att driva frågor som ökar möjligheterna för cykling. Jag tycker att det hänt ganska mycket vad gäller attityder de senaste åren. Även om man ofta fått arbeta i motvind…

Olyckor inom cyklingen förekommer. Både bland motionärer och pendlare men även på tävlingar. Olyckor och vurpor är alltid trista men det är extra trist med olyckor på tävlingar såsom TdF där publik blir inblandade Jag tror inte att folk, som inte själva cyklar, förstår hur snabbt en cyklist kör. Speciellt proffsen. Jag var på Korsika förra året under de tre första etapperna och cyklade delar av en etapp. Fantastiskt att se TdF cyklisterna köra live. Så jag förstår entusiasmen bland åskådarna. Men publiken står ofta alldeles för nära. I foto – ögonblicken är det svårt att ha koll.

Cykling på Korsika 2013, Tour de France

 

DN skriver om fenomenet med selfies och olyckorna. Det har blivit populärt bland åskådare att ta selfies när cyklisterna i Tour de France passerar. Cyklisterna varnar för detta.

Eurosport sänder varje dag från TdF. Med de härliga kommentatorerna Roberto Vacchi och Anders Adamson. Om du inte blivit biten av cykling än- lyssna på en sändning. Vem vet – du kanske också kan lockas till en cykeltur?

Och sen är inte steget långt till bockstyre och lycra…

nina-cyklar.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: