Tack FP – tvärbana ska även till Ursvik!

Att bygga bostäder går trögt. Men det byggs på sina håll. Sundbyberg är en av de kommuner där det byggs mest.  Men det är inte utan uppförsbacke. DN skrev nyligen om utmaningar för bostadsbyggandet där behovet av samplanering mellan kollektivtrafik och bostadsbyggande berördes.

FP i Sundbyberg skrev förslaget ( motionen) om att Ursvik skulle byggas ut till det så kallade Stora Ursvik. Visionen var en hållbar trädgårdsstad med ekologiska förtecken. Detta var år 1996. Stadsdelen byggs fortfarande.

Nu, 17 år senare, saknar stadsdelen fortfarande bra spårbunden kollektivtrafik trots att många statliga förhandlare pekat ut detta som en prioriterad åtgärd. Detta har påtalats av fp i kommunfullmäktigedebatter.

Stora Ursvik visar på att samplanering mellan bostäder och kollektivtrafik inte alltid går i takt. Det är mycket viktigt att de kommuner som ser till att bostäder byggs också får se verklighet i utlovade infrastrukturprojekt. Kommuner ska kunna lita på att redan beslutade överenskommelser hålls.

Jag har skrivit motion i riksdagen om att samplaneringen mellan kollektivtrafik kontra bostäder behöver följas upp. Kommuner som bygger bostäder, och har utlovats satsningar i infrastruktur, behöver kunna utgå från att överenskommelser gäller.

Det är utmärkt att Fp i landstinget driver samplaneringsfrågan! Kollektivtrafik och bostadsbyggande hänger samman. Och extra glädjande att tidigare åtaganden – tvärbana genom Ursvik- ska uppfyllas.

Och tack vare Fp i Sundbyberg byggs det bostäder i Ursvik och en ny stadsdel växer fram. Med kollektivtrafik blir det också en hållbar utveckling.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: