Vallöften hålls!

I veckan som gick öppnade mandatperiodens sista riksmöte. Kungen höll ett tal som ledde till flera applåder. Statsministern läste upp regeringsförklaringen. Mando Diao spelade så vackert och stämningsfullt så applåderna blev varmare än någonsin.

mando diao

Statsministerns tal om politikernas ansvar och om vallöften:

” ….Vi har traditioner att vara stolta över, värdesätta och värna, såsom att politiker i hög grad håller vad de har lovat inför val. Det är något som gör att människor kan förvänta sig att den politik som i val har getts förtroende och inflytande också faktiskt genomförs. Väljarna ska kunna veta vad de kan välja mellan och få det som de väljer.

Här i riksdagen har vi en tradition av förhandling, ärligt spel och samarbete. Vi vinnlägger oss om att få den demokratiska processen att fungera smidigt och för att svenska folkets i val uttryckta vilja ska avspeglas vid regeringsbildning och få avtryck i politiken. Vi söker brett samförstånd och står fast vid gjorda uppgörelser.

Riksdagsarbetet och budgethanteringen bygger på lagar som har stiftats i brett samförstånd men också på traditioner och praxis. Det är viktigt. Tillit och respekt betyder ofta lika mycket som stiftad lag.

Förtroende och tillit bidrar också till högt valdeltagande. Det kan bidra till att väljare gör val utifrån andra motiv än missnöje. Förtroende och tillit är därför några av den svenska demokratins viktigaste grundpelare. Det åligger därför oss politiker att vara ansvarsfulla och inte lova mer än vi kan hålla – och sedan hålla vad vi lovar.   … ”

Alliansens vallöften 2010 innehöll löften som nu bockats av . Och för bostadspolitiken lovades bl.a. följande:

” …. Det måste byggas fler bostäder. Det behövs en bättre fungerande konkurrens på byggmarknaden och det måste bli mer attraktivt att äga och förvalta hyresfastigheter. Regeringen har lagt en första grund för detta genom reformeringen av hyressättningssystemet i bred enighet med parterna. Den ligger fast. Möjligheten att också på andra sätt stärka hyresrättens ställning på den svenska bostadsmarknaden kommer att prövas.”

Alliansen håller vallöften.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: