Att leda alliansgruppen i Civilutskottet

Ofta ställs frågan om hur arbetet går till i riksdagen.

” – Vad gör du som vice ordförande i Civilutskottet?”

Min uppgift är att leda Civilutskottet om ordförande ( Veronica Palm) är borta men framför allt leda alliansens arbete i utskottet.  Jag , Veronica Palm och kanslichefen förbereder utskottets möten. Går igenom ärendelistan och bjuder in företrädare för verk och myndigheter som ingår i vårt beredningsområde. Vi ser till att ansvariga Statsråd från Regeringen ges möjlighet att informera utskottet samt att överlägga om EU frågor.

Utskottet bereder frågor från regeringen eller från riksdagens ledamöter som berör vårt område. Men alla frågor som vi röstar om i riksdagens plenisal måste vara beredda i utskott. Riksdagen är lagstiftare och ska även fatta beslut om statsbudgeten. Vi behandlar regeringens förslag och röstar om dem. Alla vi 349 riksdagsledamöter är folkvalda dvs valda i riksdagsval.

Alliansgruppen i Civilutskottet är ett glatt, engagerat gäng där alla är mycket kunniga inom utskottets beredningsområde. Vi hjälps åt med att bereda förslag. Vi företräder fyra olika partier och behöver därmed diskutera fram underlag där vi är eniga.

Nedre raden: Oskar (m), Ola (c) och Roland (kd)  är gruppledare för sina respektive partier i utskottet. Jag sitter i mitten och får ”hålla klubban” på våra möten.

bild (3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: