Äntligen! Ny cykelbana i Sundbyberg

Cykelfrågor är inte lätta driva. Men ve den som ger sig! Ibland går det att få igenom förslag som man kämpat för. Även om det tar lång tid.

Jag lade förslag om ” Göra Sundbyberg till cyklisternas stad” i maj 2008 samt  ”Skapa cykelparkeringar och servicestationer i Sundbyberg” i juni 2009. Då ville man inte stödja förslagen.

Kommunfullmäktige vill inte bifalla motionerna utan ansåg dem besvarade. Och hänskjöt frågorna till en cykelplan. Miljöpartiet stöttar inte heller motionerna men däremot fick motionerna om cykling stöd av Centern och Kristdemokraterna.

Så i april 2009 ställde jag frågan till ansvarigt kommunalråd i Sundbyberg vad man avsåg att göra gällande ”Hinder för cyklister i Stora Ursvik” .  Svaret blev att man lovade se över denna fråga.

Ingenting hände så jag ställde frågan på nytt i februari 2010.

Kommunalrådet svarar att ” ärendet hanteras i snabbast möjliga mån” .

Men under kan ske.

Den 15 september 2012 blev det äntligen invigning av en cykelbana. Av kommunalrådet som tidigare svarat på frågor om cykling under de senaste åren. Cykelvägen Ursvik-Kista blev av tillslut trots många debatter.  Det har tagit många år.  Men i politikens värld i Sundbyberg är det   ” snabbast möjliga mån”. Det är inte en permanent lösning men dock en lösning.

Nu hoppas jag att man också ser till att sträckan plogas och sandas under vintern så att de som vill kan cykla hela året.

Det lönar sig, ibland, att jobba för sina hjärtefrågor.

Stort tack till Trafikverket, tjänstemän i kommunen och alla andra engagerade. Trafikverket ska också ha eloge för att man sätter upp cykelskyltar ( de röda) på många håll.

Nu hoppas jag på att mina förslag om bättre lösningar för cykling också blir verkliga. Cykelparkeringar, servicestationer, bättre skötsel av cykelvägar med mera.

Kommunalrådet får gärna inviga fler satsningar på cykling utifrån lagda förslag.

Och gärna i mycket snabbare takt!

 

En kommentar på “Äntligen! Ny cykelbana i Sundbyberg

Add yours

 1. Hej,
  Bra med en till cykelväg. Tyvärr saknar den anslutning i bägge ändarna så den är bara till nytta för de boende i Stora Ursvik.

  Pågår det något arbete för att lösa det egentliga cykelproblemet för oss som cykelpendlar mellan Stockholm och Kista? Sundbyberg ligger som en propp i mitten.

  Det största problemet just nu är den stora infrastruktursatsningen vid E18/Kymlingelänken där cykelframkomligheten helt glömts bort. Dels under de själva byggtiden men även hur dragningen är tänkt när det väl är klart.

  Det talas nu i och för sig om att det finns planer på att anlägga en cykelväg parallellt med Kymlingelänken vilket låter jättebra. Risken är dock stor att det kommer saknas vettiga anslutningar på Sundbybergsidan eller att bygget av spårvägen i området kommer ställa till det i ytterligare ett antal år.

  //j

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: