TdF: Tack för i år!

Så blev det den sista Tour de France etappen idag. VILKET avslut! Sky briljerar. Wiggins agerar hjälpryttare till Cavendish som vinner spurten. Så häftigt.

3 veckor av cykling. Ibland är det omöjligt att se livesändning men det går ju att spela in eller se reprisen! Jag har tur. Det har blivit många livesändningar. Flera i familjen gillar cykling och cyklar själva. De som inte cyklar, eller följer TdF, ler överseende och accepterar när man smiter iväg till TV soffan. Med lunchen…

Tour de France ligger bra till tidsmässigt ( juli) så därför kan man följa hyfsat bra. Men andra förpliktelser finns i livet så det blir att gå upp tidigt och jobba undan, cykla själv tidigt på dagen, och fixa med det som måste göras efter sändningen.

10 saker att minnas från Tour de France 2012:

1.Eurosports sändningar som gör att man kan följa Tour de France

2. De  eminenta kommentatorerna på Eurosport: RobertoVacchi och Adam Adamson. De  gör etapperna till stort nöje! Det blev så uppenbart när brand utbröt i  den byggnad som de kommenterar ifrån och man fick lyssna på de engelska kommentatorerna. Tack till dessa 2 som gör cykling ännu roligare!

3. Cyklisterna! Wiggins ( gula ledartröjan) som gör att England vinner TdF första gången. Och hur han hjälper fram Cavendish idag. Vilken meritlista Wiggins har.  Voeckler ( rödprickiga tröjan),  Peter Sagan (gröna tröjan),   Van Garderen ( vita tröjan) och många andra såsom spurtarna : Greipel och Cavendish. Froome måste vara bästa hjälpryttaren, och blev 2:a, men är en framtida TdF vinnare. Och så måste Fredrik Kessiakoff omnämnas!

4. Fredrik Kessiakoff! Jag såg honom på SM i Södertälje.  Någon vecka senare är han i fokus i 7 dagar när han hade bergatröjan ( den rödprickiga). Vilka etapper mellan honom och Voeckler i bergen! Underhållning, spänning, nerv och glädje. Voekler var bättre tillslut men Kessiakoff gav honom en rejäl fight. Vilken prestation! En av hans bergatröjor går på auktion.

5.Vackra vyer från Frankrike. Så många berg som nu finns på min lista. Hur ska jag hinna cykla dem?

6.Krascher och olyckor. Många stora krascher. Hur orkar de cykla med alla skador? Makalöst. Chris Anker Sörensen som skadar handen när han skulle ta bort papper från framhjulet. Nu väntar transplantation av hud. Och han fullföljer Touren….

7.Laget Sky. Vilket lag. Ord överflödiga. Men de finns många unga i andra lag som kommer att bli riktigt bra. En sådan är Peter Sagan.

8.Reklam. Specialized reklam med den unga cyklande grabben som tittar bakåt och ser Tom Boonen bakom sig. Så bra!  Oavsett att jag kör på Scott…

9.Doping… Suck. Det är aldrig roliga minnen från stora tävlingar.  Fränk Schleck fick lämna tävlingen. Återstår att se hur han ska rentvå sig.

10.Tour de France! Den mäktigaste tävlingen av dem alla. Nästa år startar man på Korsika. En intressant ö att cykla på. Jag har cyklat där en vecka.  Och där finns berg. Man kan även vandra. Man kan gå hela eller delar av GR20 ( vandringsled). Med 120 toppar (!)  på över 2 000 meter över havet.

Nedräkningen har börjat till Tour de France 2013.

Vive le Tour de France!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: