Stjärnan heter Kessiakoff!

Gårdagens bergsetapp i Tour de France var de bästa jag sett i TdF sammanhang.  En magisk idrottsupplevelse på TV där man sitter och hejar i TV soffan. Det kan inte finnas någon annan svensk cyklist som gjorde det Kessiakoff gjorde igår. Trots denna kämpainsats tog Voeckler fler poäng och inför dagens etapp ser det ut som att den som har bergatröjan på söndag i Paris är Voeckler. Men Sverige har en riktig stjärna inom cykling – han heter Fredrik Kessiakoff!

Så bra skrivet av Vacchi och Adamson.

SVT, DN och SVD skriver även om etappen.

Idag är det några få bergspoäng men även om Kessiakoff skulle ta alla räcker de inte för att gå om Voeckler.

I övrigt är den stora snackisen Froome och Wiggins i Sky. Man förstår inte alltid hur cyklister och deras lag  tänker.

SVD menar att den enda som kan bli ett hot är Nibali.

Varför jagade inte Froome ikapp Valverde och försökte ta etappvinst? Valverde låg framför Froome och Wiggins och det var inte långt kvar till mål.  Visserligen bär Wiggins ledartröjan och laget ska köra för honom men i det läget? Med en stark Froome?  Ur tävlingssynpunkt hade det varit jättekul att se.

Min cykeltur i går var härlig. Landskapet är helt enkelt så vackert. Slogs dock av tanken hur 70 vägar kan ha så olika standard. På visa vägar finns bra vägren men på de flesta nästan ingen alls. För att inte tala om vissa broar där räcket hindrar att man ligger på den mycket smala vägrenen. Bilister anser nog ofta att man ska ligga på vägrenen som cyklist. Men har det som sitter bakom ratten sett hur en smal sluttande vägrenen fungerar ur en cyklist perspektiv? En landsvägscykel kör man inte på grus. Man vill ha marginaler när hastigheten blir högre och på grund av passerande bilar/långtradare. Man måste väja för potthål, sprickor och glas. Vägarna är byggda för bilar.

Här är några exempel.

 

Men avslutar med bilder från Sveriges vackra ( -ste ?) cykelvägar i Nynäshamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: