Smack i backen – och Touren

Att se Kessiakoff i den rödprickiga tempodräkten idag gav gåshud! Go, Kessiakoff, go!

Kessiakoff kommenterar frånvaron av svensk media på plats.  Intressant! Om det inte vore för Eurosport och cyklisternas egna hemsidor vore bevakningen ganska begränsad. Till medias försvar kan man dock säga att media nu följer cykling med större intresse vilket är jättekul! Hoppas att trenden håller i sig! SVT, DN, SVD har bra bevakning.

Aftonbladets vinkling är dock heltrist! Svenska cykelentusiaster följer Touren och jag är helt övertygad om att detta gillas av Kessiakoff och andra på Touren.

Eurosport speglar cykling från ett positivt perspektiv, med respekt för cyklister, och det gillas av många! Många! Jag tror att Kessiakoff, och Larsson, känner den beundran vi motionärer känner för dem. Dessutom finns det unga cyklister som inspireras. Vilket är viktigt för återväxten!

Dagens etapp av Tour de France har mejslat ut några tänkbara vinnare om ett par veckor. Wiggins är verkligen stark! Vad kommer Cadel Evans att göra nu?

Men cykling är otroligt oförutsägbart. HC bergen väntar… Idag under tempo påtalade Vacchi och Adamsson att de värsta bergsetapperna inte är körda ännu. Så sant! Vi åskådare längtar efter att få se dessa etapper. För då brukar det hända grejer! Onsdag är en sådan dag…

Jag tycker att Kessiakoff körde klokt idag och hoppas att vi får se mer av honom i kommande bergsetapper. Det vore toppen!

Gårdagens tur, blev dagens otur. För mig. Grusvägarna lockade idag för ett cykelpass och så var det bara att vända hem. Efter att ha landat på gruset. Det gör ont att falla även om det är långt, långt, långt(!)  ifrån Tour de France tempo…!

Gissar att det känns mer imorgon. Nåväl, det är en del av att cykla. Och så länge man inte krockar med bilar är det nog ganska ok.

Imorgon blir vilodag även för mig. Blåslagen, men glad!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: