OS medaljhoppen Johansson och Larsson- och…

DNskriver om Sveriges stora hopp i OS- cyklisterna Emma Johansson och Gustav Larsson.

Radiosporten( SR) påtalar det dubbla guldet:

” Emma Johansson trampade hem tempoloppet i SM, och har därmed säkrat karriärens första dubbel.”

Emma Johansson imponerade stort på SM. Men – man måste nog påtala att även Fahlin gjorde intryck.  Att kedjan rappade ( eller vad det nu var) är olyckligt men vilken cykling! Att benen inte var bra på tempot händer säkert alla cyklister någon gång.

Emma Johanssons dubbelseger- 2 guld – är välförtjänade. Hon såg otroligt bra ut i båda loppen. Sverige har en stor cykelstjärna i Emma Johansson. Så avslappnad och cool när hon väntade på prisceremonin. Det är bara att buga för denna stora stjärna.  Men som sagt Fahlin utstrålade också ett j-ar anamma. Det lovar gott! Naturligtvis gjorde många andra cyklister jättefina prestationer både på dam-, och herrsidan.

Gustav Larsson tog guldet i tempoloppet och verkade otroligt stark när man såg honom ute på den 5 mil långa banan. Trots vädret.  Jättekul! Sporten (SVT) i skrivande stund en intressant intervju med Gustav Larsson.

Som publik kan man bara glädjas! Extra roligt att svensk media följer våra fantastiska cyklister. Cykling börjar bli en sport som intresserar allt fler. Många cyklar till jobbet och blir extra taggade av att delta på motionslopp. Vätternrundan promotar svensk cykling på alla nivåer.

Har cykling blivit en ”snackis” på fikarasten? Ja, en del säger det.

”Och?” Tänker säkert andra. ”Cyklister är ju bara i vägen!”

En cyklist är en person mindre i tunnelbanan, bilkön och bussen. En cyklist bidrar till folkhälsan. En cyklist bidrar till färre utsläpp och bättre miljö.

Och inte blir det sämre av att det är en fantastisk sport!

Vi motionärer som låtit cykeln stå några dagar på grund av hällregnet åkte nog hem från SM längtandes efter nästa runda. Eliten inspirerar alla. Förhoppningsvis också många barn och ungdomar så att vi får se en återväxt!

Innan OS kan man följa Tour de France ( TdF) där herrarna kör. Alla deltagare finns nu på Eurosport. På lördag börjar TdF.

Damloppet Giro d’Italia börjar den 29 juni ( 9 dagar) och sexdagarsloppet Thüringen Rundfahrt med start den 16 juli. Det är otroligt synd att damernas tävlingar inte får utrymme i TV sändningar. Så webben och sociala medier är en tillgång för den som vill följa loppen.

Hoppas att många får chansen att sitta på cykeln i sommar. Men cykla säkert. En god insats för svensk cykling är att följa trafikregler! Cyklister som visar respekt, och hänsyn, blir goda förebilder och bemöts förhoppningsvis också med samma respekt.

Du som har synpunkter på hur Sverige kan bli bättre för cyklister – hör gärna av dig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: