Regn- och häftiga sportveckor

Sommaren går mot sitt slut, men man kan glädjas åt många idrotter.

Den stora cykeltävlingen Vuelta a España pågår just nu sedan i lördags. Det blir veckor av spännande cykling med svenska deltagare. Kul!

Cykeltävlingar på TV är fantastisk upplevelse. Både för att man kan följa loppen på ett bra sätt samt för att man ofta får se fantastiska landskap i de olika länderna. De största cykeltävlingarna ( som pågår flera veckor i sträck) är Giro d´Italia ( Italien), Tour de France ( Frankrike) och Vuelta a España ( Spanien). Resultaten från dessa lopp finns samlade på Eurosport.

Loppen går ibland in i angränsande länder.  Att se de bästa cyklisterna köra bergsetapper är häftigt. Dels för att man kan föreställa sig hur tufft det är, dels för att det ofta händer spännande saker i loppen just på tuffa bergsetapper. Dessutom får alla vi motionärer inspiration från att se bergsetapper. Många av etapperna går att cykla även när de inte pågår tävling men då naturligtvis under helt andra förutsättningar ( biltrafik och tyvärr ingen publik..). Vem har inte en lista på berg som man vill cykla? Därutöver finns en rad kortare lopp och en dagars lopp. Och 19 september är det dags för Cykel VM som går av stapeln i Danmark.

Men det är inte bara cyklister som har mycket att glädjas åt. Orienterings-VM i Frankrike har varit en medaljregnsfest för svenska landslaget. Vilka prestationer! Grattis!

VM i friidrott startar denna vecka. Det största medaljhoppet är enligt DN maratonlöparen Isabellah Andersson. I övrigt är det en ganska tunt svensk startfält. SVTsänder och det blir roliga tävlingsdagar trots att vi uppenbarligen inte ska hoppas mycket av svenska landslaget.

En annan av tidningarna skriver idag att truppen är rekordliten ( 14 deltagare) och att målet om medaljer är satt till noll. Det är finalplatser som gäller. Tråkigt…

I helgen har det också varit utrustningsfri SM i styrkelyft – klassisk styrkelyft. Tävlingarna i Lund blev stor succé. Många deltagare och mycket publik. Styrkelyft satsar på webbsändningar och med inslagen med proffsiga kommentarer så har sporten blivit ännu roligare att följa. Jättekul!

Kort och gott (i tider av hällregn och åska): det finns inget dåligt väder – passa på och njut av alla sportsändningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: