Cykling – en j-ligt löjlig sport

Idag pågår etappen Alpe d´Huez i Tour de France. Nu anser Lasse Anrell, krönikör på Aftonbladet, att cykling är en jävligt löjlig sport. En intervju i norska Verdens gang har retat upp norrmän och cyklister.

Aftonbladet skriver följande:

Du räknar även med ilska från cykelanhängare, antar jag?

Ja, men det tycker jag att de förtjänar. Cykel är en jävligt löjlig sport, alla är dopade och att någon överhuvudtaget tar cykelsporten på allvar – Simon Bank får ursäkta – förstår jag inte.

 Om man är på hyfsat humör kan man väl tolka detta som en provokation för att trigga igång reaktioner. Det är väl bra? Cyklingen debatteras. All reklam är bra reklam?

Men..

neeej.

Denna typ av dissning av en sport är trams. Även om man ”bara” vill provocera. Om Anrell inte gillar en sport kan man ändå visa lite respekt. Vi som verkligen gillar cykling och just nu följer Tour de France och gläds åt Norges framgångar, imponerade av Schlecks ryck igår och följer dagens etapp  Alpe d´Huez kan inte förstå det roliga med att dissa cyklingen.

Vad gäller doping så är det sant att dopingfall förekommer. Doping måste bekämpas. Men det är ett brett problem inom elitidrott. Cyklister testas i mycket hög omfattning och kampen mot doping är konstant.

 Men det är kanske Anrells och Aftonbladets (?) nästa tes- att dissa all elitidrott.

Nåväl, man kan istället lyssna på sportjournalister som kommenterar cykling så att loppen blir en höjdpunkt. Och som kan cykling. Som får oss amatörer att hela tiden lära oss mer. Mina favoriter är Vacchi och Adamson på Eurosport.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: