Puder, skare, is – snöskor är lösningen

Vi som gillar vinter, också, har fått njuta av vita vidder och ymniga snöfall. Kanske lite väl mycket snö? Dålig skridskois. Sladdriga skidspår.  Ibland bra skidåkning.  Just nu är isarna ganska dåliga på grund av snöfallen. Inte ens Norrviken i Sollentuna har kunnat plogas.

Dock finns det en och annan sjö eller havsvik som nästa är åkbar men med ofta dålig iskvalitet. Många hoppas på att isarna blir bättre så att Vikingarännet får hyfsade förutsättningar. 

När första tövädret kom hoppades många på att isarna skulle smälta lite och med värmen kom möjligheten till en runda på mountainbike. Fina dubbdäck biter ju bra. Men cyklingen blev ganska besvärlig. En av de härliga mindre vägarna i Nynäshamnstrakten slutade i en snövall. Plogningen tog bara slut. Ensam cyklist på en åker med en väg som slutar i intet. Kul. Nja. Men solen sken så det var vackert.

Isarna smälte något men inte tillräckligt för att ge bra isar.

Tacka vet jag snöskor.

Snöskor för möjligen tankarna till Alaska och vildmarksliv men har blivit allt vanligare inte minst i delar av Europa. Även i Sverige kan man idag hitta ställen där det erbjuds snöskoaktiviteter.

Mina Redfeathers har dobbar på undersidan så vandringen över isiga klipphällar fungerar mycket bra, liksom på is. Djup snö, skare, puder- spelar ingen roll. Stavar underlättar. Det är roligt att följa spår i skogen:  älg, rådjur, hare, räv och dessutom hitta man spår som man inte kan identifiera. De fungerar även utmärkt för vandring i havsvikar. Skrovlig is spelar då ingen roll. Men då gäller vanligt säkerhetstänkande. Isdobbar är ett måste.

Naturupplevelsen blir fullfjädrad med en seglande havsörn i blickfånget.

 Det finns inget dåligt väder…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: