Johan Esk – det finns piller som inte är okej!

Johan Esk, sportjournalist på DN, är en sportjournalist som brukar ha mycket intressanta inlägg i olika idrottsfrågor. Idag undrar man vad han är ute efter? Att provocera? Han skriver idag under rubriken ” Vilka piller är okej?” ett inlägg som kan ses som ett förmildrande av ett nytt dopingfall i Sverige. ( I Sportbilagan i DN (artikeln finns inte på nätet))

Det är fortfarande helt okej att knapra en massa andra piller- och kalla det ren idrott”

Sedan jämför Esk fallet med den dopingsfällda hockeyspelaren Robin Rahm med hur mycket det ”kranas i lådvinslandet” eller äts smärtstillande.

Hel artikeln innehåller mängder av påståenden kring icke tillåtna preparat kontra annat såsom smärtstillande tabletter. Frågan man ställer sig är:

Varför vill Johan Esk göra frågan om Rahms doping till en bagatell?  

Vilken signal skickar Esk till unga idrottare?

Esk fortsätter:

Det är fuskandet som dras upp först och störst när en dopare åkt fast.

Som om det inte fuskas i varje match. Hur mycket måste man filma för att få ihop två års avstängning? Hur många spelare måste man kapa?”

Artikeln är enligt min mening anmärkningsvärd på många olika sätt. Dels skickar den signaler om att doping i vissa avseende egentligen inte är värre än att äta Voltaren. Dels tonar artikeln ned det allvarliga med att ta otillåtna medel som finns uppsatta på listan.

Testa tankegången på unga idrottsutövare som tävlar! Inte minst i sporter där det pågår ett intensivt arbete med att få sporten ren. Anti-doping arbetet är i högsta grad beroende av arbetet kring attityder. Unga idrottare behöver stöttas för en ren idrott så att vi slipper nya dopingfall. Doping är ett elände både för individen men även för alla andra.

Vad kan man säga om artikel som en summering?

Synd.

Otroligt synd.

Ren idrott behöver stöd från alla – inklusive sportjournalister.  

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: