Duellen har bara börjat… och en dubbelbra Tour

Några snabba tips på bra cykling just nu i södra delen av Stockholms län. För visst måste man hinna cykla även om det är semester för många och dessutom Touren på TV.

Solen har återkommit men just nu är de ganska få cyklister ute på de svenska vägarna. Men de finns på Södertörn. Samt Ekerö/Färingsö.

En intressant tur är från Ekerö ( färja till Botkyrka) vidare till Tullinge och därefter skråa över till Nynäshamn. I Lövhagen i Nynäshamn finns ett trevligt fikaställe.

Eller ta pendeln till Västerhaninge eller Ösmo ( beroende på hur långt man vill köra) och cykla sedan till Nynäshamn. Väggarövägen till Ösmo, förbi Körunda golfbana, är en trevlig sträcka. Sedan kan man välja Söderbyvägen till Stora Vika vägen så slipper man cykla på hårdtrafikerade avsnitt. Delar av gamla väg 73 har blivit riktigt bra för cykling genom att trafiken mestadels går på nya motorvägen.

Men försök inte cykla till Muskö! Det är cyklingsförbud i tunneln…

När dagens etapp i Tour de France gick till ända fick den franska hemmapubliken fira när fransmannen Christophe Riblon rullade först över mållinjen.

Dagens Tour etapp väcker frågor: vad är taktiken för favoriterna Schleck och Contador? Idag var det förvirrande. Borde inte Schleck försöka samla på sig bättre tidsmarginal mot Contador? På tempoetappen som kommer på slutet brukar Contador vara mycket starkare.

Ledaren i sammandraget Andy Schleck, Luxenburg, släppte aldrig främste utmanaren Alberto Contador, Spanien, ur sikte 

Thomas Löfkvist avancerar i totalsammanhanget i Tour de France. Verkligen roligt! Efter den första av fyra etapper i Pyrenéerna parkerar svensken på 16:e plats. ”Jag är nöjd med etappen”, säger Löfkvist till eurosport.se.

Bra löpande information från Tour de France på SVT:s webbsida.

Men de absolut bästa kommentatorerna är förstås Vacchi och Adamson på Eurosport. Ingen etapp blir tråkig tack vare deras härliga, ibland lite tokroliga, kommentarer. 

Ny cykeldag väntar imorgon både irl  ( in real life)  och på TV -förståss! Med fler dueller och dubbelbra sändningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: