Skrivet av: ninalundstrom | juli 14, 2010

Tourens ”mesiga” etapp och om häxjakt

Dagens etapp i Tour de France blev en ganska lugn tillställning fram till spurten på slutet. Klungan såg den tionde etappen som en chans till återhämtning skriver Eurosport. En utbrytning släpptes iväg och hade ett försprång på runt tio minuter hela dagen.

Skönt att se! Även dessa fantastiska cyklister måste återhämta sig och något annat vore väl konstigt. Även i ett återhämtningsläge kör de hela dagen. ”Mesig” får därmed en ny innebörd.

Sergio Paulinho var starkast i spurtduellen mot vitryssen Vasil Kiryienka enligt DN och SVD när Paulinho vann den tionde etappen i Tour de France. Portugisens seger var också en revansch för stallet Radioshack:

”Efter all otur vi hade första veckan av touren kommer det här i rätt tid. Jag hoppas att det ger oss lite moral tillbaka i laget, sade Paulinho.”

En reflektion över Eurosports kommentatorer – vore spännande med en kvinna som är proffscyklist som gästkommentator såsom till exempel Emma Johansson.  Det finns ju många frågor som är intressanta, som publiken har, som gäller just kvinnor och cykling. Skillnader finns. Och då inte bara frågor som rör hur man ”lättar på trycket”.  Etapplängder, snitthastigheter, skillnader på utrustningen, konkurrens och mycket annat vore intressant att höra mer om.

Dagens Armstrong handlar om hans uttalande idag. Armstrong uttalar sig enligt Statesman.com om dopingundersökningen som pågår i USA på grund av Landis påståenden. Armstrong säger att han inte kommer att ställa upp på någon ”häxjakt”.

Cyclingnews refererar till Armstrongs uttalande NY Times:

”As long as we have a legitimate and credible and fair investigation I will be happy to co-operate but I’m not going to participate in any kind of witch hunt,” he said, according to the New York Times.

En återhämtningsetapp i Touren är roligare att följa än dopingutredningen som är grundad på Landis påståenden En aning märkligt att mitt under pågående tävling kräva hantering av påståenden i en utredning. Av en tävlande cyklist. Hade det funnits fakta som till exempel ett positivt dopingtest att ta ställning till vore det en annan sak.

För vad blir konsekvenserna för den cyklist (här Armstrong) som tävlar? Och som behöver ha fokus på tävlingen?  Vad blir konskvensen för tävlingen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: