Dagens revansch och häcklaren som följer cyklisten

Så tog Mark Cavendish en etappseger idag. Vilken revansch. 2009 vann han sex etapper i Tour de France. På torsdagen kom första segern i årets Tour.

De finns åsikter om Cavendish. Eurosports kommentator Adamsson har nyligen uttryckt att Cavendish är både dryg och kaxig och inte i samma form som år 2009.

Banprofilen idag var inte tuff men det var cirka 33°C under hela etappen, 187 kilometer mellan Épernay och Montargis.

Efter fem etapper är schweizaren Fabian Cancellara fortfarande i topp. Lance Armstrong ligger totalt precis före Thomas Lövkvist.

Aftonbladet har en artikel om Armstrong, denna sjufaldige mästare , som har blivit kallad ”fuskare” i Tour de France. Aftonbladet skriver bland annat att:

”Nu hånas han av publiken under loppen. Vid gårdagens etapp skrek publik upprepade gånger ”fuskare, fuskare” efter Armstrong.”…

När Armstrong i går intervjuades i mediezonen av tv-stationen Velo News strömmade skrik från uppretade cykelfans in i mikrofonerna.

– Tricheur! Tricheur! (franska för lögnare eller fuskare) ljöd det från personer utanför mediezonen och Armstrong valde då att inte fortsätta intervjun, utan sa bara ”Thank you” och gick. ”

En annan bild av händelsen ges av Austin tidningen American Statesman.  The Statesman.com har en sportskribent, Suzanne Halliburton, som följt Lans Armstrong specifikt under alla hans år i Tour de France men som även skriver om Touren i allmänhet. Hon har en film på sin tidningsblogg.  Uppenbarligen är det en person som buar medan Armstrong ger intervjuer och skriver autografer.

Halliburton skriver att detta fans har dykt upp på flertalet tävlingar för att häckla Lance Armstrong.

Han var i Tour of Luxembourg i juni där han stod nära lagets buss och skrek ”fuskare”på franska. Armstrong ställer sig på stängslet för att försöka se vem personen är. Igår dök personen upp på fjärde etappen av Tour de France och stod i målområdet där han buade och skrek. Den här gången ignorerade Armstrong personen ifråga.

Det är viktigt att det finns fler versioner av händelsen. Dels för att publiken inte generellt sett ska utmålas som fientlig. Dels för Armstrong som tävlande ska ges samma möjligheter som övriga att köra sin Tour utan störande element.

Detta verkar inte vara vanligt beteende hos en åskådare utan ett mer systematiskt agerande. Armstrongs reaktion bör sättas i det sammanhanget.

Ytterligare en dag i Tour de France som var fylld med oväntade spännande händelser. Hoppas Armstrong slipper fler häcklingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: