Sabotage på Tjejvättern – bedrövligt!

Sabotaget mot Tjejvättern är bedrövligt! Tjejvättern är ett cykelmotionslopp på 100 km enbart för tjejer. Cyklisterna leds söderut från starten i Motala, via Vadstena, Rök och Skänninge, mot målet i Motala. Vätterrundan körs nästa helg och är 300 km långt.

Corren.se skriver att små nubb kastats ut på vägen och vållar hundratals punkteringar. Kön med cyklister med punktering ringlade sig lång. Över hundra deltagare köade i Rök för att få hjälp att laga en punktering. Men för dem som står sist i kön och dessutom inte har med en egen slang, kan det bli en lång väntan. Sabotaget har skett på vägen mellan riksväg 50 och Rök. Hundratals tjejer finns kvar på banan med punktering och väntar på hjälp. För de cyklister som väljer att inte fullfölja har extra brytbussar satts in.

MVT.se skriver att VD för Vätterrundan Eva-Lena Frick uttalar att:

”– Extrapersonalen i depåerna har jobbat för högtryck med att laga punkteringar, men trots det har det blivit långa väntetider. Sopmaskin har städat vägbanan och samtidigt dammsög vi cykelhandlarna i Motala på slang och däck för att kunna hjälpa våra deltagare”

MVT.se beskriver att problemen har börjat vid Stocklycke och fortsatt ända till Rök där det har varit som värst. Vägen är nu sopad, men om all nubb är borta är omöjligt att veta. 10-15 extra cykelreparatörer har kallats in och all cykelslang som går att få tag i har levererats till olika depåer.

Åtgärder inför morgondagens Halvvättern kommer att göras. Vägen ska återigen sopas och eventuellt ska polisbilar åka runt banan tidigt i morgon.

Tävlingsledningen har meddelat att stopptiden klockan 19 idag tagits bort så att alla ska få en chans att komma i mål.  Inför morgondagens Halvvättern ska tävlingsledningen göra vad de kan för att förebygga så att inte morgondagens lopp drabbas.

TT har en notis om sabotaget liksom Expressen

Som sagt bedrövligt! Under veckan som kommer körs flera lopp och nästa helg själva Vätterrundan. Då kommer snabbklungor att köra som kommer att ha medelhastigheter på 40 km i timmen. På torsdag körs Eurosports cykeltävling.  Varken nu, eller under nästa vecka och helg, vill man ha masspunkteringar på grund av nubb!

Vi håller tummarna för tävlingsledningen så att de kan genomföra loppen såsom tänkt.

Och för alla cyklisternas skull,  som satsat på att kunna genomföra loppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: