Skrivet av: ninalundstrom | maj 27, 2010

Landis anklagelser avfärdas

Cyklisten Floyd Landis nekade till dopinganklagelser i fyra år. Nu kom erkännandet. Han var dopad när han slängdes ut ur Tour de France år 2006 iförd den gula ledartröjan. Landis erkännande samt anklagelser gentemot andra cyklister är en nyhet över hela världen och bland annat Cyclingnews.com skriver att Armstrong avfärdar Landis påståenden om andra cyklister.

Tidningen Kadens skriver att Landis pekat ut bland annat cyklisten Lance Armstrong.

– Jag vill lätta mitt samvete, skriver Floyd Landis som förklaring till varför han väljer att erkänna nu efter alla dessa år av kämpande för att bevisa att han inte var dopad. En kamp som kostat honom stora delar av hans förmögenhet, som han körde till sig genom fusk.

SVD påtalar att Landis ägnade nästan fyra år och uppskattningsvis 16 miljoner kronor för att rentvå sitt namn vilket inte gick. I stället erkänner Landis nu allt.

Lance Armstrong slår ifrån sig alla anklagelser om dopning. Den sjufaldige Tour de France-vinnaren Lance Armstrong har omgärdats av dopningsrykten under hela sin karriär, men har aldrig lämnat ett positivt dopningsprov som knutits till honom.

–         När det gäller Lance har han ju blivit testad otroligt mycket. Det måste vara svårt att under så lång tid åka slalom mellan alla tester för att undvika att åka fast, säger Glenn Magnusson.

LA Times skriver att Landis trovärdighet ifrågasätts då Landis har förnekat doping under alla år genom att vittna under ed, skriva en bok och uttalat sig i Larry Kings TV- show. Frågan som ställs är varför man ska tro på Landis anklagelser gentemot andra cyklister som aldrig testat positivt.

Tråkigt att cykeltävlingen i Kalifornien fick en skugga över sig av denna skandal. Cykling är en fantastisk sport att följa. Samtidigt måste man glädjas åt att det blir allt tuffare för dopade att klara sig. Mycket tyder också på att cykelsporten är renare idag än tidigare. Extrema prestationer är inte lika vanliga längre. Varken i cykling eller andra sporter.

Ytterst handlar det om att ingen sport långsiktigt klarar av att kraftsamla sponsorer och publik om stämpeln av att vara en idrott för fuskare får fäste. Vilka föräldrar vill stötta sina barn att satsa på en sport som präglas av doping? Vem vill se tävlingar där orent spel gäller?

Kampen mot doping fortsätter…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: