Skrivet av: ninalundstrom | januari 20, 2010

Cyklingens megastjärna Armstrong

Just nu pågår cykeltävlingen i Australien ” Tour Down Under”.  Roberto Vacchi kommenterar Armstrong på sin blogg på Eurosport på följande sätt:

”Tacka till mångt och mycket Lance Armstrong för det. Han drar mycket folk, som till exempel dagen före. Via twitter bjöd han in all som ville att cykla en sväng med både honom och ett gäng till cykelstjärnor. 5.000 människor samlades med varsin cykel för att trampa den korta men trevliga rundan. Vilken genomslagskraft….”

Till alla som inte gillar cykling, inte tror på cykling , inte utövar cykling – vad säger ni om detta engagemang…? 5 000 som dyker upp och trampar med megastjärnan Armstrong.

Nu i vintermörkret kan man längta otroligt mycket efter att sätta sig på cykeln. Trampa utefter härliga småvägar. Se vitsippor slå ut. Hästar som betar i sina hagar. Vårvärmen. Stopp vid lilla caféet. Kaffe, vatten och någon nyttig kaka och så trampa vidare. I mitt fall: i lagom fart, gärna långrundor. Och en och annan spurt. Om det behövs.

Men det är också roligt att se de duktiga cyklisterna utföra sina fantastiska prestationer på tävlingar. Fascineras över deras snitthastigheter. Dag efter dag. Spurter efter många timmars slit. Taktiken.

Cyklister har inte lätt att få folkets jubel när det gäller priser. Anders Adamson skriver följande:

”Det var på håret att man kunde hålla sig vaken under Idrottsglan igår. Till skillnad från Roberto Vacchi som var i Globen så satt/låg jag i soffan hemma. När det var som segast så kollade jag in reklamen på 4:an, det var typ dubbelt så roligt. Kul var det att Gustav och Emma var nominerade i år också, nu blev det inga priser för cyklisterna men det var det väl ingen som på allvar trott.”

Jodå, vi var nog några som hoppades att cyklingens svenska stjärnor skulle få mer strålglans. Så blev det inte denna gång.

Nåväl, med snön och isen som förutsättning gäller skidor och skridskor. Helt okej. Oftast.

Cyklingen får man följa på webben … Suck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: