Dopingen: sorgligt, sorgligt, sorgligt …

Anders Adamsson och Roberto Vacchi är lysande kommentatorer och det är en ren fröjd att följa cykeltävlingar med dessa kommentatorer som ständigt förmedlar kunskap, berättar anekdoter och gör cyklingen kul i allmänhet. Därför är det extra intressant om de har åsikter om dagens dopingskandal.

Adamsson skriver följande ”

”….Förra gången Axelsson var på tapeten begärde han inget B-prov utan lät meddela att han dopat sig och att karriären då var över. Den här gången behöver han inte meddela att karriären är över. Nu blir det livstid.

…..Nu blir det ännu mer motvind för svensk cykel, sponsorjakten blir svårare, näst intill omöjlig. Det är nog lättare att jaga varg i Närke än att hitta någon sponsor till cykelsporten.”

Håller med Adamsson i det stora hela men problemen att hitta sponsorer gäller trots allt inte bara cykling. Dessutom kan man fundera över om det verkligen pågår en totalflykt av sponsorer. Utomlands är det möjligt, trots dopingen, att sätta ihop nya cykellag inför kommande tävlingar. Dopingfällda cyklister kan uppenbarligen få nya proffskontrakt. Få en så kallad andra chans.

Det behövs sponsorer. Men de borde ställa krav. Tuffa krav vad gäller doping.

Vad ansåg Axelsson när han blev fälld förra gången? Axelsson själv såg det viktigt med en andra chans 2004 efter förra dopingfällningen. SVT sporten har klippen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: