Sveriges starkaste till Sundbyberg – SM 28-29 november

Styrkelyft är en sport med både nationella och internationell mästerskap. De tävlar i tre olika grenar: knäböj, bänkpress och marklyft. Man har tre försök i varje gren och minst ett av försöken måste godkännas. Sporten kan nog kännetecknas av både teknik, explosivitet och ren styrka.

Mästerskap anordnas även i delgrenen bänkpress både nationellt och internationellt.

I Sverige är sporten större än boxning sett till antalet licensierade tävlande men ändå rätt okänd. Många förväxlar sporten med tyngdlyftning. Tävlingen indelas i  kön, ålderklasser och viktklasser. Åldersklasserna är ungdom 14-18 år, juniorer 19-23 och seniorer 24 år och uppåt. Därutöver finns veteranklasser. Senaste ungdoms- och junior VM (Brasilien, september 2009) ledde till att alla fem i landslaget tog medalj. Ett fantastiskt resultat! Se film

Internationellt sett är sporten mycket stor. Konkurrensen på internationella mästerskap är mycket tuff. Så även i många klasser på nationell nivå.

Nu till helgen den 28-29 september tävlar eliten i SM i Sundbyberg. I delgrenen bänkpress. De starkaste i Sverige möts. Se arrangemanget live eller genom webbsändning.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: