Livstidsavstängning för doping borde stödjas

Är dopingfrågan något för politiker att agera i?

Det finns starka argument för varför politiker/politiska partier bör ha en uppfattning i dopingfrågan.

FN ( Unesco) har fattat beslut om konvention mot doping. EU har beslut om doping. Europarådet har en antidopingkonvention. Regeringen har lagt förslag om pengar till att motverka doping ( 23 mnkr). Vad har dessa organisationer gemensamt? Utvalda politiker är med och fattar beslut.  Riksidrottsförbundet påtalar ju även att förutom att idrottrörelsen bedriver arbete mot doping sker också ett arbete mellan stater inte – minst genom deras regeringar. Då är det ju ganska intressant vad politiker tycker i sakfrågan. De fattar ju beslut.

Riksidrottsförbundet anger att man kan utdöma livstidsavstängning för upprepat dopingbrott.  Detta borde stöttas. Inte minst när allt tyder på att de som dopat sig har långsiktiga effekter av sitt dopande som kan ge fördelar. Det är även viktigt att markera att det måste till konsekvenser för doping som upplevs som avskräckande. Signalen till de som är rena måste vara entydig- de ska ha rätt till en ren sport. Rent spel på lika villkor. Fusk ska inte löna sig.

Politik och idrott måste gemensamt arbeta mot doping. Både nationellt och internationellt. Men frågan är då- vad anser partier och politiker om doping kontra livstidsavstängning?

Jag hoppas att svaret är: det måste bli konsekvenser av att dopa sig. Ja till livstidsavstängning  och nej till att ge fusket nya chanser!

Kräv svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: